szeptember 2011

Tüdőszűrés

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy községünkben a tüdőszűrésre 2011. október 25. napjától – 2011. november 3. napjáig kerül sor.

A tüdőszűrés helyszíne: Művelődési Ház
Kossuth Lajos út 98.

A tüdőszűrés időpontja:
Hétfő: -
Kedd: 8-13 óráig
Szerda: 12-17 óráig
Csütörtök: 8-13 óráig
Péntek: 8-13 óráig

Utolsó szűrési nap: 2011. november 3-án 8-12.00 óráig.

“Együtt Kengyel!“ Több ezer érdeklődő a kengyeli Falunapon!

Szeptember 17–én minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlott a Falunap Kengyel Főterén. Több száz kilométerről is érkeztek vendégek, ráadásul tiszteletét tette Jordanow lengyel kistérség delegációja is.

A fantasztikus rendezvényről a képeket (melyek Fejes István munkái) az alábbiakban közöljük.

Fotógaléria a fogadásról

Munkalehetőség a gödi Samsung gyárban

A Samsung Hungary összeszerelői munkára keres munkavállalókat Kengyelről! A Gödön található üzembe 50 év alatti dolgozókat várnak, heti hazautazási lehetőséggel. Minimálbérre bejelentett munka, prémium lehetőségekkel, munkásszállón történő elhelyezéssel. Minimum iskolai végzettség: 8 általános. Az első 20 alkalmas jelentkező automatikusan felvételt nyer. Információ: Boros Mónika, 20/284-50-06

A Suski járás

A Suski Járás Małopolska (Kis-Lengyelország) vajdaság délnyugati részén fekszik, délen Szlovákiával határos. A járásban 9 körjegyzőség van, a körjegyzőségekhez 37 kisebb település tartozik 82.900 lakossal. A járás területe 685.7 km2, jellemzően hegyes vidék. Déli részén a Żywieci Beszkidek húzódnak a Babiogórski vonulattal - melynek legmagasabb csúcsa a Babia Góra (1725 m), a Polica hegységgel (Polica 1369 m) és a Jałowiec hegységgel (Jałowiec, 1111 m).

Lengyel kistérség lesz Kengyel első testvértelepülése

Nagy Szilárd polgármester Németh Lajos iskolaigazgatót kérte fel arra, hogy Lengyelországban kapcsolatain keresztül próbálja megtalálni a Kengyelhez méltó testvértelepülést. A Falunap kapcsán négy fős delegáció érkezik Jordanow Kistérségből és amennyiben a tárgyalások eredményesen zárulnak, már ebben az évben aláírhatják a szerződést a települések vezetői.

Jordanow kistérség tagjai az alábbi települések :