május 2013

Új tujákat ültettek a temetőben

Az elmúlt időszakban az önkormányzat és az üzemeltető vállalkozó összefogásának köszönhetően elkezdődött a temető tavaszi gondozása Kengyelen. Májusban zúzottkővel feltöltötték az utat a nagykaputól a ravatalozóig, az elmúlt héten pedig a kiszáradt tuják helyére újakat ültettek. A munkálatokban jelentős segítséget nyújtott Bata Istvánné, akinek Nagy Szilárd polgármester mondott köszönetet. Amennyiben a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesül, úgy még a nyáron komplett térfigyelő kamerarendszer nyújthat majd segítséget a temető megóvásában.

Toborzó nap

A Polgárőr Szövetség idén is Toborzó napot hirdet május 18-án, 10-16 óra között az Áchim úti Tűzoltószertárban. Várjuk azon lelkes fiatalok jelentkezését akik szeretnének tenni községünk rendjéért, nyugalmáért, a lakosság biztonságérzetének növeléséért.

Községi Polgárőrség Vezetősége

Őszirózsa Nyugdíjasklub a Parlamentben

Május 8–án Boldog István országgyűlési képviselő meghívásának tett eleget a kengyeli Őszirózsa Nyugdíjasklub. A harmincegy éve működő klub első ízben tett látogatást a Parlamentben, ahová Nagy Szilárd polgármester és dr. Fekete Nóra jegyző is elkísérte a harminchat fős társaságot.

Képgaléria 

Lomtalanítás 2013-ban

2013. MÁJUS 21 - ÉN ÉS 22- ÉN LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ KENGYELEN!

Kengyel Község Önkormányzatával közösen ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT SZERVEZ a REMONDIS Kétpó Kft.

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagy takarítások alkalmával, eseti jelleggel nagy méretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban.