december 2013

BÚÉK Kengyel!

Te Új Világ, jóra törekvő, bár te lennél az a rég várt, békét hozó, csodás esztendő, mely az Idők méhében érik talán már évmilliók óta... s most a mi Századunk tüzében, most válik nagy... igaz valóra... Boldog új évet, emberek!" (Várnai Zseni)
Nagy Szilárd
polgármester

Karácsonyi üzenet

"Nagyon szépen köszönjük az Önkormányzat Képviselő-testületének,hogy ebben az évben is gondoltak ránk karácsonyi ajándékkal! Mi, régi tanácsi illetve hivatali alkalmazottak úgy érezzük, hogy nem hiába dolgoztunk ott többé-kevésbé 20-30-40 évet a legjobb tudásunk szerint. Megérte, hisz a mai eredményeket már gyermekeink, unokáink is élvezhetik.
Áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk az Önkormányzat Képviselő-testületének, Polgármesterének és valamennyi dolgozójának!
Jónak lenni jó, nyugdíjasnak még jobb, csak...."

Só– és tornaszoba épülhet Kengyelen

2013. március 31–én átadták a vadonatúj Napsugár Művészeti Óvodát Kengyelen, mely mintegy 127 millió forintba került. Abból a pályázatból kimaradt a tornaszoba, melyre augusztusban kerülhetett sor, Leader keretében. A Petőfi út 1.sz. alatti épületben torna és só-szoba kialakítására, valamint tornaeszközök beszerzésére pályázott az önkormányzat.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a Helyi Vidékfejlesztési stratégiák LEADER fejezetéből a pályázat megvalósítását 19.811.143 Ft-al támogathatónak ítélte. A pályázati célt 2014.december 31-ig kell megvalósítani.

Januártól tanyagondnok felügyel Bagimajor lakosságára

A közigazgatásilag Kengyelhez tartozó, közel háromszáz lakost számláló Bagimajor üde színfoltja és turisztikai büszkesége a településnek. A képviselőtestület novemberi ülésén támogatta Nagy Szilárd polgármestert abban, hogy 2014. január elsejétől tanyagondnoki szolgálatot hozzanak létre. A szolgálat segítséget nyújthat abban, hogy a Bagimajorban élő rászoruló és idős, beteg emberek, valamint kisgyermekes családok életkörülményeit javítsa az általa nyújtott szolgáltatásokkal.

Oldalak