június 2014

Országos első lett a Kengyel Községi Önkormányzat pályázata

A Gyermekétkeztetési Alapítvány áprilisban hirdetette meg pályázatát az ország kistelepülései számára. A “Mindenki Ebédel“ pályázat lényege, hogy a legjobban pályázó önkormányzatok közül 20-an részt vehettek egy szavazáson, ahol a győztesek fél éven át harminc gyermeknek oszthatnak meleg ételt, melyet az alapítvány szállít ki a településekre – mondta el Nagy Szilárd polgármester.

Pályázat

Polgármesteri Hivatal Kengyel a "Közalkalmazottak jogá llásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A§ alapján pályázatot hirdet 3 fő mezőőr munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
- határozatlan idej ű közalkalmazotti jogviszony
Foglalkoztatás jellege:
- teljes munkaidő
A munkavégzés helye:
- Jász-Nagykun-Szolnok megye, 5083 Kengyel, .
A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízássa l járó lényeges feladatok:

Június 4-én közösen emlékeztünk meg Magyarország legnagyobb történelmi tragédiájáról

A Napkirály egykori fényes udvarában, a Versailles-i palotakertben, tőlünk olyan másfélezer kilométerre áll egy nem túl nagy, különösebben nem is szép kastély, amelynek létezéséről és nevéről 1920. június 4-ig alig hallott valaki Magyarországon. A Trianon-kastély azonban azon a 94 évvel ezelőtti napon a magyar történelem egyik megkerülhetetlen, és hatásában egyik legjelentősebb helyszíne lett. A Versailles-i békerendszer részeként, a négy évszázad után éppen csak önállósuló Magyarországra rákényszerített békeszerződés Magyarország és a magyarság XX.