szeptember 2015

Veszettség elleni védekezés október 3. és 8 között

1. A veszettség gyógyíthatatlan, embernél, állatnál egyaránt halálos kimenetelű betegség.
2. A betegség legfőbb terjesztője a RÓKA.
3. A védekezés leghatékonyabb, legkorszerűbb módszerét – a rókák veszettség elleni vakcinázását – Európában évek óta sikerrel alkalmazzák. 1992. októberében hazánkban is megkezdődött a rókák vakcinázása. Első alkalommal a nyugati határövezetben, az osztrák határtól számított kb. 25-30 km-es sávban került kihelyezésre a csalétek-vakcina.

Nádudvari Sándort köszöntöttük Bagimajorban

1935. augusztus 8-án született Öcsödön Nádudvari Sándor, aki 1974 - óta Bagimajorban él. Házasságából egy fia és három lánya, majd kilenc unokája és hét dédunokája született. Sokáig Martfűn a kertészetben traktorosként dolgozott, majd a Héki Állami Gazdaságba vezetett az út számára. Szabadidejében seprűket készít, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a lakosság körében. Isten éltesse 80. születésnapján!

Magasrangú kitüntetést kapott Kengyel polgármestere

Magasrangú kitüntetést kapott Nagy Szilárd, Kengyel polgármestere. Az elismerést Stanislaw Pudo, a lengyelországi Jordanow Kistérség polgármestere és Rafal Lubaszka, a testvértelepülés jegyzője nyújtották át a Büszke Vidék Fesztiválon. A nemzetközi kapcsolatokért végzett kiváló és áldozatos munkájáért részesült elismerésben Kengyel polgármestere.

Nyolcvanötévesen Kengyelre tért haza házasságot kötni!

Nyolcvanöt évesen szülőfalujába tért haza házasságot kötni! Busi Gyula Péter 1930. április 30- án született Kengyelen, jelenleg Tiszaföldváron él. Párjával, Aszódi Mária Eszterrel úgy döntöttek, hogy Kengyelen örökre összekötik az életüket. Isten éltesse őket, szívből gratulálunk!

Köszönjük, hogy segítettek!

Támogatók, 3. Büszke Vidék Fesztivál és Kengyelről Elszármazottak Találkozója
 
Nemzeti Kulturális Alap
Ágnes Háztartási Bolt
Aktív Rádió
Rádió Törökszentmiklós
Kör-Bar-Bau Kft.
Kegyelet Sírkő Kft.
Kovács Miklós
Turcsányi Gyula
Ambrus István
4 ÉPV Kft.
Tiszaföldvári COOP
Aranykakukk Gyógyszertár Kft.
Kengyeli MGSZ Kft.
Tiszaliget Kft.
Zöld Labdamágus Kft.

Beszámoló a szombatról

Szeptember első szombatján az időjárás sem tudta megtréfálni a kengyelieket. Minden eddiginél szélesebb program kavalkádból választhattak a fesztivál résztvevői. Székelyföldről, Kakasdról, Lengyelországból és Budapestről is érkeztek érdeklődők, meghívott díszvendégek. A Kengyelről elszármazottakat a Napsugár Művészeti Modellóvodában állófogadáson köszöntötte az önkormányzat.

Egy bronz- és két aranyfokazatot ítélt meg idén a Kengyel Községi Önkormányzat

Három éve az önkormányzat hagyományosan a Büszke Vidék Fesztiválon köszönti a díjazottakat. Ebben az évben egy bronz és két arnyfokozatú kitüntetést adományozott a Kengyel Községi Önkormányzat. 
Bronz fokozatban részesült Ambrusné Molnár Márta. 
Születése óta Kengyelen él, a Hajnóczi József Gimnáziumban érettségizett. Húsz éve a Napsugár Művészeti Modellóvoda munkatársa, mint óvodatitkár. Eleinte még az óvodások felügyeletébe is besegített. 

Nyolcvandik születésnapján köszöntöttük Tóth Kristóf bácsit

1935. augusztus 12-én Tószegen született Tóth Kristóf bácsi. Jelenleg aktív nyugdíjas éveit tölti Kengyelen a Dózsa György úton. Amellett, hogy több liter kengyeli artézi vizet fogyaszt horgász eszközöket készít és minden nap 100 felhúzást végez az ajtófélfára rögzített szerkezeten! Rendkívül büszke unokáira, akik sűrűn látogatják az erőtől és egészségtől duzzadó nagypapát!

Vágányzári információ

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2015. szeptember 12-től 2015. október 04-ig Békéscsaba állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a 130 Szolnok – Hódmezővásárhely vasútvonalon az alábbi módosított
menetrend szerint közlekednek a vonatok.
Az S7206, S17206, S7209, S17203 sz. vonatok Budapest Nyugati - Szajol viszonylatában nem közlekednek, és gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül igénybe vehetőek!