július 2016

Vidra Jánosnét köszöntöttük 80. születésnapján

1936. június 9-én született Kengyelen, a Hunyadi úton Tari Erzsébet. 1962. óta már a Kossuth úton lakik, miután 1956. október 20-án feleségül ment Vidra Jánoshoz. Azóta is boldog házasságban élnek, egy fiuk és egy lányuk született. Azóta már három unokájuk és négy dédunokájuk boldogítja a mindennapjaikat, Nagykőrösről és Halásztelekről is igyekszik minél többet hazatérni a család. Erzsike a hímzést Tótáné Fási Mária tanárnőtől tanulta, azóta is minden szabad percében asztalterítőket, díszpárnákat és kötényeket készít. Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Kenyeres Sándort köszöntöttük nyolcvanadik születésnapján

1936. július ötödikén született Kengyelen Kenyeres Sándor. 1961. szeptember 30-án vette feleségül Molnár Annát, házasságukból két gyermekük, három unokájuk és eddig egy dédunokájuk született. Egész életét a családjának és a munkájának szentelte, 1993-ban az egykori növényolajgyárból vonult nyugdíjba. Anna nénivel közösen a a Bajcsy úti kertjükben nevelik a szőlészetüket és szorgosan kertészkednek a mindennapokban. Boldog születésnapot kívánunk!

Folytatódik az út-és járdafelújítási program Kengyelen

A Belügyminisztérium támogatásával az idén több utcában is megújulnak a járdák és belterületi utak Kengyelen és Bagimajorban. Emellett felvonultak a munkagépek a település szélső utcáira, első ütemben a földutakat teszik rendbe, majd a zúzottkővel ellátott útalapok profilozása, kátyúzása következik. A több évtizede várva-várt munkálatok zajjal és porral járnak majd, melyhez az önkormányzat kéri a lakosság türelmét és együttműködését.

Kilencvenedik születésnapján köszöntöttük Berta Jánost

1926. július 15-én született Tiszaföldváron Berta János. 1948. október 23-án vette feleségül a kengyeli Csendes Veronikát, akivel hatvanhat boldog házas évet töltött el. Öt fiuk és egy lányuk született. János bácsi az erdőgazdaságban munkavezető volt, majd önszorgalomból kőművesnek tanult, Szolnokon később dolgozott is a szakmában. 1967. decemberében vonult nyugdíjba, majd méhészkedni kezdett. Korát meghazudtolván a Facebook minden napos, rutinos felhasználója. Családtagjai Nyíregyházáról, Abonyból, Szolnokról, Tatárszentgyörgyről, Gyömrőről, Budapestről és Kengyelről köszöntötték a jeles napon. Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Kengyeli siker a Vándorló Bográcsok Találkozóján

A kengyeli civilek és szervezők alaposan kitettek magukért az idei Vándorló Bográcsok Találkozóján Törökszentmiklóson. Óriási sikert aratott Czakó István halászleve, a kengyeli sütemény pedig különdíjat nyert. Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük valamennyi csapattag munkáját.

Isten éltesse, Erzsike néni!

1936. május 13-án született Szolnokon Mazug Erzsébet. Húsz éves korában, 1956. október 21-én esküdött örök hűséget férjének, Zelenák Istvánnak, akivel a forradalom kitörését együtt izgulták végig. Erzsike a cipőgyárban dolgozott, majd a kultúrházból vonult nyugdíjba. Kengyelen, az Arany János úti otthonukban gyakran látogatja meg őket a család. Három gyermekük és hét unokájuk született. Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk!

Elkészült a tanyák villamosítása Kengyelen

A Kengyel Községi Önkormányzat három tanya villamosítására nyújtott be pályázatot, melyet a Hermann Ottó Intézet pozitív elbírálásban részesített. Kengyel külterületén, bruttó 28 millió forintból elkészültek a sziget üzemmódú napelem rendszerek. A Cseberér-tanyák villamosításának kivitelezését a szolnoki székhelyű Köti-Ker Kft. végezte el. Erőművenként 8.25 kW teljesítmény áll a tanyák tulajdonosainak rendelkezésére. Az önkormányzat szándékai szerint tovább folytatja a külterületi ingatlanok fejlesztését.