január 2017

Felhívás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (továbbiakban: OMSZ) a várható rendkívüli időjárási körülményeket figyelembe véve adott ki Jász-Nagykun-Szolnok Megyére 2017. február 1. napjára „Narancs” figyelmeztető előrejelzést ónos eső valószínűsége miatt.

Gejzura Imrét 80. születésnapján köszöntöttük

Isten éltesse Imre bácsi! 1936. október 25-én született Budakeszin Gejzura Imre. Kalandos utat járt be, amíg 2000-ben Bagimajorba került. A Kútvölgyi Kórházban hat évig gőzkazánfűtő volt, majd a Korányi Kórházban sofőrködöt. Két befogadott kutyusuk mellett nyolc macskára is vigyáznak. Boldog 80. születésnapot kívánunk!

Figyelemfelhívás téli időjárással kapcsolatban

Teendők rendkívüli hideg idején

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A balesetek és tűzesetek megelőzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az alábbi megelőző óvintézkedések megtételét javasolja a lakosságnak.
 
A tüzelő- és fűtöberendezések fokozott használata során is minden esetben be kell tartani a használati szabályokat, valamint csak és kizárólag megfelelő tüzelőanyagot tanácsos használni. A nyílt égésterű tűzelő- és fűtőberendezések használata során még rendkívül hideg időjárás esetén is biztosítani kell a megfelelő levegő-utánpótlást, mert ennek hiányában veszélyes koncentrációban alakulhat ki szén-monoxid.

A kengyeli utcák után Bagimajorban is helyreállítják az utakat

Tavaly valamennyi járhatatlan földes utat felszámoltak Kengyelen, melyre bruttó 99 millió forintos támogatást nyertek a Belügyminisztériumtól – mondta el Nagy Szilárd polgármester. Öt éve megállás nélkül lobbiztunk, pályáztunk, leveleket írtunk, államtitkárokkal tárgyaltunk, mire megszületett a település lakosainak közel száz éves álma, megszűntek a kengyeli földutak – tette hozzá a település vezetője. A műszaki tartalom ugyan még elmarad a várttól, de már így is egészen más képet festenek a kengyeli utcák.

Vissza a gyökerekhez, cipő felsőrészt készítenek a Kengyeli Szociális Szövetkezetben

Az ünnepek alatt sem állt meg a munka a Kengyeli Szociális Szövetkezet varrodájában. December eleje óta hét, szakképzett munkaerőt foglalkoztatnak teljes munkaidőben, cipő felsőrészt készítenek. Emellett a szövetkezet több, mint harmincnégy millió Forintot nyert az OFA pályázatán, ebből az egykori vadászház megvásárlására is lehetőség nyílik, ahol további munkahelyeket és irodát alakítanak ki. A nyert összegből öt évre a munkabért is biztosítani kell a dolgozóknak. A szövetkezet elsősorban mezőgazdasági területre fókuszál, de mint a képen is látszik, folyamatosan bővíti a tevékenységét.