november 2018

Hirdetmény Erzsébet utalványról

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A. §-a értelmében a települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek  a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága vagy akinek  a 67/A. § szerinti hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága 2018. november 1-én fennállt, a tárgyév november hónapjára tekintettel természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható ERZSÉBET-UTALVÁNY formájában. 
Az utalvány személyesen vagy meghatalmazott útján átvehető a Polgármesteri Hivatal házipénztárában érvényes személyazonosító igazolvány és lakcímkártya bemutatása ellenében: 
 
2018. november 22. csütörtök 9.00-12.00 óráig, 13.00-15.30 óráig
és
2018. november 23. péntek 9.00-12.00 óráig.

Hirdetmény szociális célú barnakőszén támogatásról

Értesítem a lakosságot, hogy Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének  a szociális célú barnakőszén támogatás helyi szabályozásáról szóló 11/2018.(X.16.) önkormányzati rendelete alapján az önkormányzat vissza nem térítendő természetbeni támogatást,  barnakőszenet biztosít annak a személynek, aki szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló törvény szerint:  aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára, rendszeres települési támogatásra /lakásfenntartási támogatásra/ jogosult,  a  gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család, valamint annak az egyedül élő nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek, akinek az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 250%-át (2018. évben: 71.250.-Ft). 

Mezei pocok elleni védekezés

A kedvező környezeti tényezők hatására Jász-Nagykun-Szolnok megye területén napjainkra a mezei pocok fertőzés elérte a kártételi veszélyhelyzet határát (a 2014. évi tömeges kártételt hasonló őszi felszaporodás előzte meg). A növényvédelmi tevékenységről szóló, 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet 2.§ 1 bekezdés b) pontja alapján a földhasználó és a termelő köteles védekezni a mezei pocok ellen, mint nagy kártételi veszélyt jelentő károsító ellen.