március 2020

Tájékoztatás

Az RSZTOP-1.1.1, RSZTOP-2.1.1, RSZTOP-4.1.1 projektekről a 46/2020. (III. 16.) számú Kormányrendelet értelmében az élelmiszercsomag osztások az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, és az állampolgárok egészségének védelme érdekében bizonytalan ideig felfüggesztésre kerülnek.
A sajnálatosan kialakult helyzetben minden érintettől megértést kérünk!
 
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
2020. március 18.

Védőnői tájékoztató a kötelező védőoltásokkal kapcsolatban

Kedves Szülők!
 
A kötelező védőoltásokról megérkezett a hivatalos ajánlás. Az oltások beadása meg kell, hogy történjen, az alapimmunizálás céljából 0-6 éves korig. Az oltások beadása szerdai napokon fog történni a védőnői tanácsadóban. Nagyon szigorú szabályok között. Egy gyermekkel egy felnőtt érkezhet. A váróban addig más nem léphet be, amíg az előző család el nem távozott és a fertőtlenítés nem történt meg. Egy pólyázó lesz kijelölve, ahol lehet vetkőzni, a fertőtlenítést egyszerűbbé téve. A tanácsadóba érkezést követően és távozáskor is kötelező a kézmosás. Mindenki előre egyeztetett időpontra fog érkezni, 15 perces beosztás szerint. Csak a legszükségesebb felszerelést hozzák be, egy textil pelenka, eldobható pelenka, popsi törlő, popsi kenőcs. Mindezeket kérem egy zacskóba tenni, amit fertőtleníteni lehet belépéskor. Dokumentáció céljára csak a gyermek oltási könyvét hozzák. Kérek mindenkit, hogy a könnyebb fertőtlenítés miatt csomagolják be nylon zacskóba vagy törölhető füzet borítóba . A kötelező védőoltások mellett beadásra kerülnek a rota vírus elleni oltások is, mivel itt nagyon szigorúak a beadhatóság idejének szabályai és az agyhártya gyulladás C típusa elleni (300 Ft.) oltás. Más oltások beadására csak előzetes orvossal történt egyeztetés után van lehetőség.
Az első oltási nap 2020.03.25-én lesz, mindenkit előzetesen értesíteni fogok az időpontról. 8- 11 óráig 15 perces különbséggel fognak időpontot kapni.
Az általános iskolai kampányoltások beadása egyenlőre nem lehetséges. A gyermekeket hátrány nem éri, mivel ősszel az alapimmunizálás elkezdődött. Ez a hetedik osztályos tanulókat érinti, a lányokat a HPV elleni oltások esetében és a fertőző májgyulladás elleni oltásoknál a hiányzott nyolc tanulót.
A kialakult helyzet miatt megértésüket köszönöm.
 
Tisztelettel:
 
Medgyesné Csatos Klára
védőnő

 

Háziorvosi felhívás

Tisztelt Kengyeliek, Tisztelt Lakosság !
 
Ezennel a LEGKOMOLYABB FIGYELMEZTETÉST ÍROM LE, ,elyet MINDENKI HALÁLOSAN VEGYEN KOMOLYAN és TARTSON BE a SAJÁT és MINDENKI MÁS ÉRDEKÉB!
Olyan helyzettel állunk szemben, amilyennel még nem találkoztunk! Láthatatlan ellenség, mely alattomos, melyről alig tudunk valamit, ELLENSZERE NINCS, viszont : Lesznek, akik NEM élik túl! Ha így sem ÉRTHETŐ, akkor sajnálom.
Nem bohóckodom, a maszk, a gumikesztyű és minden más védőeszköz használatakor munkám során, csak próbálom megvédeni a magam és mindenki MÁS életét, mert GYÓGYSZER NINCS RÁ, csak a MEGELŐZÉS!
Tisztázzuk! Mindenki át fog esni a fertőzésen, a kérdés csak az, mikor? Egyszerre 40-50 beteg lesz, vagy a védekezésnek köszönhetően eloszlik a kezelendő betegszám, és akkor van esély, hogy MINDENKIT maximálisan tudjunk ellátni!
NEM PÁNIKOLNI, hanem józan ésszel tenni a TERJEDÉS ELLEN, EZ A FELADATA MINDENKINEK! Ami tény: egy gyanús eset került tegnap kórházi vizsgálatra, az eredményről még nem tudok nyilatkozni. Amint értesítenek, tájékoztatom Önöket!

Védőnői tájékoztató

Kedves Szülők!
 
2020.03.17-től a védőnői szolgálat home office (otthoni munka végzés) működik bizonytalan ideig. A tanácsadások és a családlátogatások személyesen nem történhetnek, de telefonon, interneten rendszeres kapcsolattartás van előírva. A várandósokat és a kisgyermekes családokat én is fogom keresni telefonon vagy interneten keresztül. A családok is keressenek ugyanebben a formában, 8-16-ig mindenképpen elérhető vagyok, sürgős esetben munka időn kívül is kereshetnek. A várandósok esetében kötelező szakvizsgálatok ( labor, UH, NST) továbbra is meg fognak történni. Kérek mindenkit, hogy ha lehetséges a tömegközlekedést próbálják mellőzni. Az intézményekben kötelező igénybe venni és betartani a fertőtlenítés szabályait. Kézfertőtlenítő használata, amennyiben az intézmény biztosítja. Ha nem lehetséges szappanos, meleg vizes kézmosás kötelező, az intézménybe való belépéskor és távozáskor. 

Új koronavírus (COVID-19): tájékoztatás otthonában való járványügyi megfigyelésről

1. Maradjon otthonában
Az otthon történő elkülönítés ajánlott időtartama jelenleg 14 nap. Ez idő alatt csak akkor hagyja el otthonát, ha esetleg egészségügyi ellátásra van szüksége. Ez utóbbi esetre vonatkozóan a 4. és 8. pontokban foglaltakat kell figyelembe venni.
Ne menjen dolgozni, ne menjen oktatási-nevelési intézménybe, ne használja a közösségi tereket, ne használja a tömegközlekedést vagy taxi szolgáltatást addig, amíg arra vonatkozóan tanácsot nem kap, hogy mikortól teheti ezt meg biztonságosan.

Oldalak