Kengyel Község Polgármesterének tájékoztatása

Tisztelt Lakosság!

A Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyének visszavonása sok családot nehéz helyzetbe juttatott.

A jegybank intézkedése súlyosan érinti a Takarékszövetkezetnél vezetett számlák kengyeli tulajdonosait is, akik egyik napról a másikra pénz nélkül maradtak.  Az Önkormányzat a családok megsegítésére 2014. december 09-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartott. A Képviselő-testület úgy döntött, hogy számukra megoldást egyfajta kamatmentes kölcsön formájában nyújtott önkormányzati segélyt jelenthet. A kölcsön iránti kérelmet a Kengyeli Polgármesteri Hivatalban lehet kezdeményezni. Két nyomtatványt kapnak a kérelmezők. Az igazolás kérése nyomtatványt a Tisza Takarékszövetkezet kengyeli kirendeltségén kell benyújtani, ez alapján fog a Takarékszövetkezet kiadni igazolást a 2014. december 5-i számlaegyenlegről. Ezzel az igazolással és a kitöltött kérelem, szociális kölcsön igényléséhez nyomtatvánnyal kell a Polgármesteri Hivatalba benyújtani kérelmet.

Az a kengyeli lakos, aki a Tisza Takarékszövetkezetnél rendelkezik folyószámlával és az egyenlegéről az igazolást eljuttatja a Polgármesteri Hivatalba, jövedelmétől függetlenül személyenként legfeljebb 15.000 forint kamatmentes szociális kölcsönre jogosult.

A kérelmező az Önkormányzattal megállapodást köt a visszafizetés feltételeiről.

Bízunk abban, hogy a számlatulajdonosok és betétesek a lehető legrövidebb időn belül hozzáférhetnek a pénzükhöz, hiszen a problémával kiemelten foglalkozik Boldog István országgyűlési képviselő és a Miniszterelnökség is.

 

Tisztelettel:

 

Nagy Szilárd

polgármester