Honvédség toborzó felhívása

Jelentkezz kiemelt illetményért a tatai tüzérekhez!
 
Ismét kiemelt ajánlattal várja a katonának jelentkezőket a Magyar Honvédség. A Lynx után most a PzH2000-es önjáró lövegek leendő kezelőszemélyzete is bruttó 737 ezer forintos illetménnyel kezdheti meg katonai pályáját Tatán.
A Panzerhaubitze 2000 (PzH) önjáró löveg egy nagy páncélvédettségel rendelkező, támogató fegyverrel felszerelt lánctalpas jármű, napjaink egyik leghatékonyabb tüzérségi eszköze. A Lynxhez hasonlóan a PzH kezeléséhez is a modern haditechnikát értő és kezelni képes fiatalokra van szükség.
A bekerüléshez az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
18. betöltött életév,
cselekvőképesség, 
büntetlen előélet, 
magyar állampolgárság megléte, 
minimum 8 általános iskolai végzettség.
Ezeken túlmenően fontos a jó fizikai teherbírás, a magas stressz- és monotonitástűrő képesség valamint bírni kell a bezártságot is.
Bevonulás: 2024. február 12-13., Tata, MH Klapka György 1. Páncélosdandár
Alapvetően minden jelentkező előzetesen részt vesz egy komplex alkalmassági vizsgálaton. Ennek részeként többek között laborvizsgálatokat (köztük drogtesztet), valamint EKG-t  is végeznek, továbbá pszichológiai elbeszélgetésre is sor kerül. Megvizsgálják a bevonulók fizikai állóképességét is, hogy a kiképzés végén tudják-e majd teljesíteni a szerződéses katonákra vonatkozó követelményeket. Egy meghatározott szintidőn belül kell lefutniuk 3200 métert, valamint megfelelő számú felülést és fekvőtámaszt vagy húzódzkodást kell csinálni 2-2 percben. 
Akik a felmérések során a legjobbnak bizonyulnak, aláírják szerződésüket, és azonnal megkezdik alapkiképzésüket Tatán, a vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály állományának tagjaként.
Az első 2 hét a beilleszkedésről szól. Ezt követően kezdődik meg a 8 hetes alapkiképzés, mely során az újoncok elsajátítják többek között a katonai élet szabályait, az alaki fogásokat, a különböző fegyverek kezelését és harcászati ismereteket szereznek. Ebben az időszakban csak hétvégi hazautazásra van lehetőség. A hétköznapok reggeltől estig a komoly fizikai és mentális kihívásokkal teli felkészülésről szólnak majd, de ezt a kiemelt helytállást anyagilag is elismeri a Magyar Honvédség, a leendő tüzérek bruttó 737 ezer forintos alapilletményt kapnak már a kiképzés első napjától. 
A kiképzés sikeres teljesítése után az újoncok esküt tesznek, és megkezdik szolgálatukat első beosztásukban. A teljesítményük és képességeik alapján dől majd el, kiből lehet például lövegparancsnok, vezető, irányzó, vagy radarkezelő.
Aki szeretne részt venni a magyar tüzérség megújításában, keresse fel országszerte bármelyik toborzóirodát vagy az iranyasereg.hu oldalt. 
Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében jelentkezni a Szolnok, Táncsics Mihály u. 5-7. sz. alatti Toborzó Irodán lehet. Telefonos elérhetőség: 06-56-505-159
 
Ügyfélfogadás:
Hétfőtől csütörtökig 08.00-15.30-ig
Pénteken: 08.00-12.00-ig
Február 10-11-én szombat-vasárnap hétvégén 08.00-16.00-ig
 
Online jelentkezés: https://iranyasereg.hu/#EmbertAVasra oldalon