A szívünkben is gyújtsunk gyertyát... Nagy Szilárd polgármester karácsonyi köszöntője

A Karácsony számomra a szeretet, az összetartozás és a család ünnepe. December 24-én este, mikor a szűkebb családi körben ünnepelünk, kérem Önöket néhány pillanatra gondolatban a nagyobb családunkkal is legyünk együtt. A szívünkben gyújtsunk meg néhány közös gyertyát. Gyertyákat, amelyek fényükkel emlékeztetnek és köszönetet mondanak.
Az első szál gyertya legyen azoké az egykori kengyelieké, akik ma már nincsenek közöttünk. Életükkel és munkájukkal azonban mindannyian hozzátettek valamit a mai Kengyelhez. Mindaz, ami itt bennünket körülvesz, amire a jövőnket alapozhatjuk, nekik köszönhető.
A második láng lobogjon a nemzet napszámosaiért, azaz a gyerekeinket vigyázó, oktató pedagógusokért, akik nélkül nem lehetne a meglévő alapokra a jövő Kengyelét felépíteni. Hiszen a jövő mindig az ő kezükben van.
A harmadik gyertya égjen a köz szolgáiért, akik az orvosi rendelőinkben, a polgármesteri hivatalban, és minden intézményben arra teszik fel a mindennapjaikat, hogy bennünket szolgáljanak.
A negyedik gyertya a civilszervezeteinkért, a bennük önzetlenül dolgozókért világítson. Azokért, akik a mindennapi terhek mellett vállalkoznak arra, hogy fényt és színt vigyenek a hétköznapokba, akik szinte hétről-hétre azon vannak, hogy örömet szerezzenek nekünk, és előbbre vigyék közös ügyeinket.
Az ötödik gyertya legyen azoké a vállalkozóké, akik a kengyelieknek munkát adnak. Azoké, akik sokunk életét a saját munkásságukkal megalapozzák.
Égjen egy szál gyertya a kengyeli édesanyákért és nagymamákért, akik megteremtik az otthon melegét, amelyek a legfontosabb alkotóelemei a mi közösségünknek.
És egy szál égjen az édesapákért, a nagypapákért is, akik sokszor a lehetetlenre vállalkozva küzdenek a ma és a holnapok biztonságért, akik erőt adnak a nagy kengyeli családunknak.
A nyolcadik gyertya legyen a gyerekeké, akiknek a jövőt építjük, akik miatt érdemes a holnapért küzdeni, és akiket arra akarunk nevelni, hogy csak a ma elvégzett munkával alapozhatjuk meg a jövőnket.
Az ágak között gyertyák lobognak a mi közös karácsonyfákon. Gyertyák, amelyek fénye egyformán fontos és kedves a szívünknek, amelyek közül egyet sem szabad kialudni hagyni.
Nézzük a gyertyák fényét, álljunk meg egy pillanatra, fogjuk meg egymás kezét. Itthon vagyunk, együtt vagyunk!
Kívánom mindenkinek, hogy amikor szűk családi körben, a saját karácsonyfáján is kigyúlnak a fények, legyen körülötte mindenki, akit szeretne. És örüljön épp úgy az együttlétnek, az együvé tartozásnak, mint ahogy mi most együtt örülünk, miközben a közös gyertyáink lobognak.
Áldott, Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Nagy Szilárd - Polgármester